0
ATP

ROLAN GAROS: Đoković majstorskom igrom protiv Zvereva do polufinala!

Objavljeno: 06.06.19 u 16:58

Naredni rival srpskog tenisera biće Dominik Tim u borbi za plasman u finale.

Novak Đoković je u četvrtfinalu Rolan Garosa savladao Aleksandera Zvereva rezultatom 3:0 (7:5, 6:2, 6:2).

Nakon što je eliminisao Dušana Lajovića, Nemcu nije pošlo za rukom da savlada još jednog srpskog tenisera na grend-slemu u Francuskoj. Svega dva sata i 11 minuta trebalo je Đokoviću da pobedi, a drugi i treći set ukupno su trajali sat vreman i 14 minuta.

Aleksander Zverev je dobro igrao na početku meča, imao je šansu da oduzme servis svom rivalu već u trećem brejku ali je Đoković uspeo da odbrani dve brejk lopte. U narednom gemu je i Đoković imao brejk loptu, ali nemački teniser nije prepustio svoj servis gem.

Pri rezultatu 4:4 u prvom setu viđen je prvi brejk na meču, kada je Zverev oduezo servis svom rivalu. Međutim, Đoković je odgovorio sa tri osvojena gema u nizu, od čega su dva bila na servis Aleksandera Zvereva i poveo u setovima.

Nastavljan je niz srpskog tenisera i u drugom setu. Taj deo meča Đoković je otvorio sa još tri osvojena gema zaredom, od čega je bio i jedan brejk. Nakon vezanih šest gemova krajem prvog i početkom drugog seta, Zverev je konačno osvojio set i to prethodno odbranivši novu brejk loptu. Prilično lako je osvojio Đoković drugi set, pošto je napravio novi brejk.

Treći set nije počeo najbolje po Đokovića pošto je već u prvom gemu Zverev imao dve lopte. Uspeo je srpski teniser da se odbrani, a iz prve naredne brejk lopte viđen je i brejk. U korist Đokovića koji je poveo sa 4:2, a zatim 5:2. Novim brejkom Đokovića, srpski teniser je osvojio treći set i pobedio.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter