0
ATP

FOTO: facebook.com/djokovic.official

ROLAN GAROS: Đoković i Lajović prošli u treće kolo

Objavljeno: 30.05.19 u 16:29

Novak Đoković i Dušan Lajović plasirali su se u u treće kolo Rolan Garosa nakon pobeda nad Henrijem Laksonenom, odnosno Eliotom Benšetrijem.

Đoković je u meč drugog kola uleteo silovito, poveo je 5:0 i sa 6:1 stigao do prednosti u setovima. U drugom setu Novak je u petom gemu iskoristio petu brejk loptu i stigao do 3:2, ali je već u narednom gemu Švajcarac izjednačio na 3:3. Ipak, nije svetski broj jedan dopustio iznenađenje, pa je novim brejkom već u narednom gemu poveo 4:3, i sa 6:4 došao do drugog seta.

Dva brejka, i to u prvom i devetom gemu trećeg dela igre, našem teniseru donela su i treći set, pa je sa maksimalnih 3:0 Novak prošao u narednu rundu turnira.

A u trećoj rundi zaigraće i Dušan Lajović, koji je takođe sa 3:0 bio bolji od Eliota Benšetrija. U prvom setu Lajović je uspeo dva puta da oduzme servis rivalu i povede 1:0, da bi u drugom već u drugom gemu napravio brejk iskoristivši četvrtu priliku i stigao do 6:3, a u poslednjem setu nakon osvojenog gema na servis rivala u petom gemu prepustio naredni, ali je u sedmom ponovo stigao do prednosti koju je sačuvao do kraja.

U trećoj rundi Đokovića očekuje Salvatore Karuso, 147. teniser planete, dok će Lajović odmeriti snage sa Aleksanderom Zverevim.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter