0
ATP

FOTO: STARSPORT

ROLAN GAROS: Krajinović odigrao najduži meč u karijeri i slavio prolaz u treće kolo!

Objavljeno: 29.05.19 u 18:12

Srpski teniser je posle četiri sata i 18 minuta igre slavio trijumf protiv Španca Roberta Karbaljesa Baenje.

Kakav maraton i meč je odigrao Filip Krajinović. Na kraju smo gledali veliku dramu u pet setova, iako posle prva dva ništa nije nagoveštavalo da će okršaj Srbina i Španca debelo zagaziti u peti sat borbe.

Krajinović je vrlo dobrom igrom dobio prvi set sa 6:4, a potom i drugi istim rezultatom i činilo se da suvereno grabi ka plasmanu u treću rundu Otvorenog prvenstva Francuske.

U trećem je imao čak i meč loptu, ali je Španac uspeo da preokrene i u ‘taj-brejku’ sa 7:1 smanji zaostatak u setovima. Psihološka prednost bila je na njegovoj strani u tim momentima i stoga je sa 6:3 dobio i četvrti deo meča, te je rezultat bio potpuno izjednačen i odluka je pala u petom setu.

A u njemu prava drama. Igralo se do 6:6 i nije bilo pobednika, ali je već u narednom gemu Krajinović uspeo da oduzme servis rivalu.

Servirao je za meč, i imao nove tri meč lopte, a uspeo je da iskoristi tek treću, ukupno četvrtu na ovom duelu za veliko slavlje i prolazak u treću rundu.

Tamo će ga čekati šesti nosilac turnira i ‘zvezda u usponu, Stefanos Cicipas iz Grčke.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter