0
ATP

ROLAN GAROS: Pet setova i 6:0, Krajinović u drugom kolu, slavio i Kecmanović

Objavljeno: 27.05.19 u 14:41

Filip Krajinović savladao je Frensisa Tijafoa, 34. tenisera planete sa 3:2 u setovima i plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa.

Prvi set započeo je vođstvom Krajinovića od 2:0 nakon iskorišćene treće brejk lopte, zatim odbranjenom brejk-šansom Amerikanca za 3:0, pa još jednim brejkom u osmom gemu za 6:2 i 1:0 u setovima.

U drugom setu Krajinović je odbranio dve brejk prilike u trećem, ali nije uspeo onu jednu u petom gemu za prednost Tijafoa od 3:2, što je sačuvao do kraja i poravnao na 1:1. 

Amerikanac je mogao do velike prilike za vođstvo u sedmom gemu treće deonice, kada je propustio dve brejk lopte, a kazna je usledila u narednom gemu. Krajinović je uspeo da tri puta dođe u situaciju da rivalu oduzme servis, to je uspeo u trećoj, i potom sa nulom došao do 2:1 u setovima.

No, umesto da sigurnom igrom nastavi da gradi put ka pobedi, dopustio je Tijafou brejk u drugom gemu, nakon čega nije uspeo da ozbiljnije pripreti, pa je nakon 6:3 pobenik odlučen u petom setu. A u njemu odlični Krajinović pregazio je današnjeg rivala, dopustio mu samo osam poena i sa 6:0 stigao do plasmana u drugo kolo.

A u njemu će zaigrati i Miomir Kecmanović, koji je nakon početnih 6:0 dopustio Denisu Kuldi iz SAD da nakon po jednog brejka na obe strane u taj-brejku drugog seta izjednači na 1:1, potom i u trećem setu u kom je viđeno čak pet brejkova stigne do preokreta (7:5). Ipak, usledo je odgovor u vidu brejka u drugom gemu i prednosti od 3:0 u četvrtom setu što je bez problema Kecmanović pretvorio u 2:2, a zatim, nakon što je Kudla u šestom gemu odlučujućeg seta poveo 4:2, serijom od četiri vezana gema kompletirao preokret i stigao do plasmana u drugu rundu.

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter