0
ATP

MASTERS U RIMU: Đoković spektakularno spašavao meč lopte, pa volšebno slomio Delpa za polufinale! (VIDEO)

Objavljeno: 18.05.19 u 08:42

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se noćas u polufinale Masters turnira u Rimu, pošto je u četvrtfinalu pobedio Argentinca Huana Martina del Potra u tri seta – 4:6, 7:6 (6), 6:4.

Đoković je do 16. pobede u 20. duelu s Del Potrom došao posle tačno 180 minuta igre. U dugom meču u kom su obojica prikazali dobru igru, viđeno je dosta uzbudjenja, dugih poena i neizvesnosti.

Del Potro je u taj-brejku drugog seta imao i dve meč lopte, ali je Đoković potezima koji su izazvali veliko oduševljenje publike na stadionu u Rimu uspeo da ih spasi, a potom i da izjednači na 1:1 u setovima.

Posle taj-brejka drugog seta Del Potro je tražio medicinski tajm-aut, pošto mu je pukao žulj na desnom stopalu. Argentinac je bez problema uspeo da nastavi meč, ali je Đoković ipak bio na višem nivou i na kraju došao do pobede.

Najbolji teniser sveta će u borbi za finale igrati protiv Argentinca Dijega Švarcmana koji je u četvrtfinalu pobedio Japanca Keija Nišikorija sa 6:4 i 6:2.

U drugom polufinalu igraće Španac Rafael Nadal protiv Grka Stefanosa Cicipasa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter