0
ATP

FOTO: STARSPORT

ATP RIM: Đoković ekspresno do osmine finala

Objavljeno: 16.05.19 u 15:31

Nešto više od sat vremena bilo je potrebno Srbinu da savlada 22. tenisera sveta u šesnaestini finala.

Rezultatom 2:0 (6:1, 6:3) Novak Đoković je porazio Denisa Šapovalova u prestonici Italije.

Đoković je meč otvorio sigurnim servis gemom, isto je učinio i Šapovalov kom je prvi osvojen servis gem u setu bio i jedini. Na svoju servu je Srbin poveo 2:1, a zatim iskoristio treću brejk loptu na servis kanadskog tenisera. Nakon vođstva od 4:1, Đoković je opet stigao do brejk lopte na 15:40 i iskoristio je. Zatim je bez izgubljenog poena u servis gemu srpski teniser osvojio set.

Šapovalov je imao velike probleme na otvaranju drugog seta, ali je uspeo da sačuva servis i odbrani ukupno šest brejk lopti u svoja prva dva servis gema. Pri rezultatu 3:3, na novi servi Šapovalova Đoković je stigao do novih brejk lopti, prvu nije iskoristio što je bila sedma uzastopna neiskorišćena u drugom setu, ali jeste drugu.

Bez izgubljenog poena na svoj servis gem je Srbin poveo sa 5:3, a potom napravio još jedan brejk i savladao Denisa Šapovalova.

U osmini finala turnira u Rimu Đoković će igrati protiv boljeg iz duela KolšrajberĆekinato.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter