0
ATP

FOTO: novakdjokovic.com

MASTERS U MADRIDU: Rano je za Cicipasa, Novak i dalje suvereni vladar! (VIDEO)

Objavljeno: 12.05.19 u 20:20

Najbolji svetski teniser Novak Đoković je u finalu Masters turnira u Madridu savladao grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa rezultatom 2:0 (6:3,6:4)

Kada je reč o Mastersima, Madrid svakako spada među prestižnije turnire i zbog toga motivacije nije manjkalo kod najboljeg srpskog sportiste i svetskog ‘reketa broj jedan’.

Novak Đoković je od početka meča znatno mlađem Cicipasu (20) stavio do znanja da mu je još uvek nedostižan, te je ‘na iskustvo’ mleo Grka u prvom setu.

Počelo je sjajno, sa 3:0 u gemovima uz jedan ‘brejk’ Srbina, koji je sačuvao prilično rutinski do kraja seta za 6:3 i vođstvo od 1:0 u setovima.

U drugom Cicipas nije dozvolio Novaku da se odmah odlepi, iako je bilo prilika. Dve ‘brejk’ prilike je Đoković propustio, te je Grk uspevao sa sačuvanim servisima da ima minimalnu prednost. Đokokvić je na rezultatu 4:4 napravio brejk.

Popustio je Stefanos Cicipas u devetom gemu, ali treba istaći fenomenalnu defanzivu Đokovića kod rezultata 15:30, kada je jednu, gotovo izgubljenu lopticu vratio u teren i zatim osvojio taj poen, stigavši do dve brejk prilike. Uspeo je da realizuje prvu i onda je servirao za titulu.

Mada je lako stigao do dve vezane meč lopte, nije ih Novak iskoristio,kao ni treću, zbog grešaka iz forhenda, ali jeste četvrtu, upravo sjajnim forhendom.

 

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter