0
ATP

ATP MADRID: Posle Del Potra, Đere nije mogao i Čilića

Objavljeno: 09.05.19 u 14:28

Srbin je juče eliminisao 8. tenisera sveta, ali je 11. danas bio bolji od njega.

Marin Čilić je osmini finala Mastersa u Madridu slavio rezultatom 2:1 (4:6, 6:3, 6:2).

Veoma sigurni servis gemovi na startu meča, sve do petog gema kada je Laslo Đere propustio da iskoristi dve brejk lopte. I u nastavku mirna igra, do devetog gema u setu. Tada je srpski teniser bez izgubljenog poena napravio brejk, a zatim i veoma sigurno servirao i osvojio prvi set.

Odlično je Đere ušao i u drugi deo meča. Na startu je napravio brejk, potom poveo sa 2:0 i imao sjajnu situaciju da dođe do novog brejka. Ali je nije iskoristio. Imao je Đere vođstvo od 15:40 i dve brejk lopte, a potom još dve u istom gemu prilikom prednosti nakon đusa, ali ništa. Ponovo je dobro servirao Đere, Čilić se sa druge strane mučio, ali je Hrvat uspeo da preokrene meč u svoju korist.

Marin Čilić je vezao četiri gema, od čega dva brejka, i izjednačio u setovima.

Usledio je pad u igri Đerea koji je uspeo da sačuva svoj servis na startu trećeg seta, ali ne i u naredna dva servis gema gde je Hrvat došao do prednosti od dva brejka. Čilić je imao ozbiljno vođstvo i priveo je meč kraju bez problema.

U četvrtfinalu Mastersa u Madridu Čilić će igrati sa pobednikom duela Đoković – Šardi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter