0
ATP

FOTO: STARSPORT

ATP MADRID: Đoković nadigrao Šardija, sledeći je Čilić

Objavljeno: 09.05.19 u 16:00

Najbolji teniser sveta će u četvrtfinalu pokušati da ‘osveti’ sunarodnika.

A u osmini finala Mastersa u Madridu Novak Đoković je porazio Žeremija Šardija rezultatom 2:0 (6:1, 7:6 (7:2))

Nešto više od pola sata trajao je prvi set u kom je Srbin bio impresivan. Osvojio je prvi gem Đoković bez izgubljenih seta, a potom napravio brejk iskoristivši treću brejk loptu na servis Francuza. Opet je dobrio servirao Đoković i poveo sa 3:0, da bi potom napravio još jedan brejk.

Na semaforu je ubrzo stajao rezultat 5:0, nakon čega je Šardi uspeo da dođe do prvog gema u meču, ali je već u narednom Novak Đoković osvojio set.

U nastavku je 47. teniser sveta bio dosta bolji i uspeo da nametne svoj ritam igre Đokoviću. Do desetog gema nije bilo nijedne brejk lopte, a onda je umalo Šardi stigao do izjednačenja u setovima. Pri vođstvu od 5:4 imao je set loptu na 30:40 koju je uspeo da odbrani Đoković i izjednači u gemovima.

Meč je otišao u taj-brejk gde je Đoković odmah napravio mini brejk, a zatim i poveo 3:0. Oba tenisera su osvojila po dva poena na svoju servu, bilo je 5:2 za Đokovića koji je napravio još dva mini brejka i pobedio Šardija.

U četvrtfinalu Mastersa u Madridu Novak Đoković igraće protiv Marina Čilića koji je nešto ranije danas porazio Lasla Đerea.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter