0
ATP

ATP MAJAMI: Novak se opet pomučio, ali prošao dalje…

Objavljeno: 25.03.19 u 00:37

Novak Đoković se plasirao u osminu finala mastersa u Majamiju, pošto je u trećem kolu pobedio Argentinca Federika Delbonisa 2:1 (7:5, 4:6 i 6:1).

Ne blista Nole na Floridi, ali za razliku od Indijan Velsa stigao je korak dalje. Novak je posle dosta muke i dečijih bolesti koje je pokazao savldao Argentinca Federika Delbonisa.

Lepo je naš as otvorio meč sa Argentincem, u četvrtom gemu je napravio ‘brejk’ i poveo sa 3:1. Ipak, uporni Argenitnac se nije predavao i uzvratio je u devetom gemu, a kasnije na svoj servis stigao do izjednačenja 5:5. Novak nije dozvolio rivalu da prvi set odvede u taj-brek i napravio je još jedan ‘brejk’ za 7:5 i 1:0 u setovima.

Početak drugog seta ličio je na ubedljivu pobedu Novaka Đokovića. Naš as je oduzeo u četvrtom gemu servis rivalu i poveo sa 3:1, a onda se dogodilo nešto neverovatno. Delbonis je odmah napravio ‘ribrejk’, pa dobro odservirao i ponovo oduzeo servis Noletu za seriju 5:0 u gemovima i izjednačenje u setovima 1:1.

Novak je na vreme shvatio da sa Delbonisom ne sme da bude opuštanja i u trećem setu je razbio protivnika. Oduzeo mu je servis u četvrtom gemu za 3:1, potom i za 5:1, spasa za Argentinca nije bilo, Novak je slavio sa 6:1 i konačnih 2:1.

Novak Đoković u osmini finala u utorak igra protiv Španca Roberta Bautiste-Aguta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter