Najbolji srpski teniser je svojim pratiociam na društvenoj mreži Instagram pojasnio šta mu je stvaralo probleme na turniru u Indijan Velsu.

Učešće na ovom turniru Đoković je završio u trećem kolu i to na veliko iznenađenje.


Njega je tu zaustavio Filip Kolšrajber, a Srbin je pojasnio šta ga je mučilo.

– Interesantna nedelja za mene, rezultatski ne kako sam želeo da bude. Izgubio sam u singlu u trećem kolu i u dublu u polufinalu. Ovo je verovatno jedan od nekoliko turnira u celom mom životu da sam bio bolji u dublu nego u singlu. Bilo je interesantno zato što sam naučio neke lekcije ponovo i nadam se da sam ih naučio. Još jednom sam dobio podsetnik koliko je važno da kada krene turnir da pokušam da se usredsredim na ono što je najbitnije, a to je turnir. Čuvanje energije i racionalno trošenje energije van terena. Održavanje neke standardne rutine koje je funkcionisala za mene u prošlosti. Nažalost to nisam ispoštovao do kraja ovde i to priznajem, rekao je on.

Prvi reket sveta uvideo je greške i svestan je šta bi trebalo da popravi u svojoj igri.

– Ne kažem da je to razlog zbog kojeg sam izgubio, ali verovatno jedan od razloga zašto nisam igrao najbolji tenis. Prvi korak ka nekom napredovanju i korekciji je osvešćavanje, odnosno svesnost da postoji problem i da sam ga identifikivao. Sledeći korak je strateški pristup tome, tj. kako nastaviti mudriji. Ovo jeste jedan od najboljih turnira na svetu, želeo sam da doguram daleko, ali to je sport. To je verovatno snažna poruka koja može biti izvučena iz ove dve nedelje boravka u pustinji. Sledi Majami, nadam se najboljem, poručio je Đoković.

Turnir u Majamiju na počeo je juče i trajaće do poslednjeg dana marta.