0
ATP

ĆUTIMO I TRPIMO JAKE BOLOVE: Federer govorio o onoj drugoj strani tenisa

Objavljeno: 19.03.19 u 20:04

Čovek koji je obeležio jednu eru ‘belog sporta’, govorio je sa čime se sve susreću teniseri.

Mnogo toga dobrog tenis je doneo Rodžeru Federeru, ali je Švajcarac pokušao javnosti da približi da postoji i ona druga, manje lepa strana.

Veliki napori, duge sezone, mnogobrojne povrede, samo su deo onoga sa čim se susreću profesionalni igrači. Nedavno se i Rafael Nadal žalio na beton i način na koji se igra po toj podlozi. Njemu je ponovo stradalo koleno, a sada se na tu temu oglasio i tridesetsedmogodišnji Švajcarac.

– Ne možemo se pretvarati iz nedelje u nedelju kako je sve u redu i da nema problema i povreda. Svaki igrač se nosi na svoj način sa tim, ali budite sigurni da u većini slučajeva ćutimo i pored toga što trpimo jake bolove. To je da ne bismo pružili protivnicima uvid u našu slabost. Odustajemo samo kada je situacija baš ozbiljna, kada postoji mogućnost da ugrozimo zdravlje ili karijeru, kazao je Federer, pa dodao:

– Mogu slobodno da kažem da sam odigrao više od 1.400 mečeva tokom karijere i da gotovo konstatno osećam bol, zaključio je on.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter