0
Tenis

FOTO: Teniski savez Srbije

FED KUP: Srbija odradila prvi trening u engleskom Batu, na startu sa Gruzijom

Objavljeno: 04.02.19 u 18:10

Fed kup takmičenje I grupe Evro-afričke zone u kome se nalazi i selekcija Srbije startuje u sredu 6. februara 2019. godine i odvijaće se po round robin sistemu. Zonsko takmičenje je od 2019. podeljeno u dve grupe A i B, dva grada, odnosno dve države koje će biti domaćin.

Fed kup selekcija Srbije smeštena je u grupu B, a domaćin ove grupe koja okuplja osam ekipa biće grad Bat u Veliko Britaniji.

Pored Srbije grupu B čine: Velika Britanija, Hrvatska, Mađarska, Turska, Grčka, Gruzija i Slovenija.

Fed kup selekcija Srbije u sastavu: Aleksandra Krunić, Olga Danilović, Ivana Jorović i Nina Stojanović, predvođene selektorom Tatjanom Ječmenicom Jevtić, doputovala je u Bat sinoć u večernjim časovima i danas su odradili prvi trening u hali Univerziteta Bat u kojoj će predstoječi mečevi biti odigrani.

– Devojke su raspoložene, zdrave, atmosfera je pozitivna. Zadovoljni smo terenom i uslovima koje imamo ovde za trening, sve je dobro što se tiče tih tehničkih stvari. Prvi trening je protekao odlično, najbitnije je da nema povreda, devojke su spremne i ja verujem da će one u sredu izaći na teren i da će svaka dati maksimum, rekla je Tatjana Ječmenica Jevtić, selektor Fed kup selekcije Srbije.

Takmičenje u Batu i kao i u Grupi A koja se igra u Zjelonoj Gori odvijat će se po round robin sistemu. Osam (Bat) i sedam (Zjelona Gora) ekipa podeljeno je u po dve grupe (A i B), svaki meč u grupi podrazumeva dva singl susreta i dubl. Prvi singl igraju drugi reketi oba tima, po završetku ovog meča igra se drugi singl u kome se sastaju prvi reketi, nakon drugog singla sledi dubl meč.

Pobednici grupa kako u Batu, tako i Zjelonoj Gori boriće se međusobno za plasman u plej of za popunu Svetske grupe B 2020, koji je na programu 20. i 21. aprila 2019. godine. Grupa B u Batu podeljna je na dve grupe, a voljom žreba prvu (A) čine: Velika Britanija, Mađarska, Grčka i Slovenija. Pobednik ove grupe ukrstiće se u baražu sa pobednikom grupe B koju voljom žreba čine: Srbija, Hrvatska, Gruzija i Turska.

FOTO: Teniski savez Srbije

Poznat je i raspored mečeva.

Fed kup tim Srbije prvi meč odigraće u sredu 6. februara 2019. protiv selekcije Gruzije sa početkom u 10:00 časova po lokalnom vremenu na centralnom terenu (11.00 po srednjeevropskom vremenu kome pripada i Srbija).

U četvrtak (7. februar) Srbija će rekete ukrstiti sa selekcijom Turske sa početkom u 10:00 časova po lokalnom vremenu na terenu broj 1 (11.00 po srednjeevropskom vremenu kome pripada i Srbija).

U petak (8. Februar) Srbija će odmeriti snage sa reprezentacijom Hrvatske sa sa početkom u 10:00 časova po lokalnom vremenu na centralnom terenu (11.00 po srednjeevropskom vremenu kome pripada i Srbija).

Grupa A biće odigrana u poljskom mestu Zjelona Gora, a tamo će se takmičiti: Poljska, Rusija, Ukrajina, Estonija, Bugarska, Danska i Švedska.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter