0
Dejvis kup

Tennis Tenis Davis Cup Play Off Srbija v Indija Dusan Lajovic (SRB) v Prajnes Gunneswaran (IND) Kraljevo, 14.09.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

DEJVIS KUP: Teniseri Srbije odlično započeli borbu za finalni turnir

Objavljeno: 01.02.19 u 13:10

Kvalifikacije za plasman na finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa 2019. startovale su širom meridijana.

Na ovoj teniskoj mapi nalazi se i selekcija Srbije koja se za odlazak u Madrid (finalni turnir od 18. do 24. novembra) bori u Uzbekistanu.

Prvog dana takmičenja u Taškentu nakon dva singl susreta Srbija je povela 2:0. Prvi poen našem timu doneo je prvi reket Dejvis kup selekcije Srbije Dušan Lajović savladavši drugog igrača uzbekistanske selekcije Sanja Fajzijeva 7:6(4), 6:3.

– Meč ni malo lep, osećao sam veliki pritisak jer svi želimo da se kvalifikujemo u Madrid. Nisam se osećao najbolje na terenu, protivnika nisam poznavao, malo sam u početku propustio šanse gde je Fajzijev dobio priliku da se opusti, zaigrao je bolje, ali bitna je pobeda, idemo dalje i to je to. Drago mi je što sam uspeo da donesem bod Srbiji i da olakšam malo Filipu što se tiče pritiska ulaskom u taj drugi meč. Vodimo 2:0, odradili smo sjajan posao prvi dan i nadam se da ćemo drugi dan odmah da dobijemo dubl i završimo priču odmah u najbržem mogućem roku i bilo bi lepo da se vratimo kući kao pobednici i da osetimo tu atmosferu u Madridu, taj promenjeni sistem takmičenja, rekao je srpski as Lajović.

U drugom singlu prvog dana takmičenja snage su odmerili najbolji teniser domaće selekcije Denis Istomin i naš Filip Krajinović u kome je srpski as briljirao i rezultatom 6:2, 6:4 doneo mirnu noć srpskom timu.

– Odličan dan je iza nas što smo i priželjkivali. Bitna dva poena za nas. Mislim da sam odigrao jako dobro, bez grešaka, zadovoljan sam kako sam servirao i kako sam se kretao na terenu i veoma sam srećan što smo pobedili i Dušan i ja, istakao je Krajinović.

Srbija se sada nalazi na korak od plasmana na finalni turnir u Madridu. Treći poen Srbija će u subotu, drugog dana takmičenja u Taškentu (2. februar 2019.) tražiti najpre u dubl meču sa početkom od 13:00 časova (9.00 srednjeevropsko kome pripada Srbija) za koji su na žrebu prijavljeni: Denis Istomin, Sanjar Fajzijev protiv Viktora Troickog i Nikole Milojevića, ali selektori imaju pravo izmene igrača do sat vremena pre početka susreta. Nakon dubla slede dva singl meča, najpre Denis IstominDušan Lajović, po završetku ovog sledi Sanjar FajzijevFilip Krajinović.

– Ovo je ono čemu smo se nadali, a to je da opravdamo ulogu favorita. Svakako nije bilo lako Dušanu da posle duge pauze u igranju da izađe na meč gde apsolutno mora da pobedi. Fajzijev je odigrao na jako visokom nivou za njegove mogućnosti, a Lajović je obzirom na situaciju sjajno se snašao i kako je meč odmicao igrao je sve bolje i bolje. U drugom meču Filip je odigrao fenomenalno od prve do poslednje lopte, od prvog do poslednjeg poena. Istomin je vrlo iskusan i neugodan igrač, ali on je na terenu bio apsolutno nemoćan jer Filip je igrao suviše brzo za njega i držao meč pod kontrolom sve vreme. Bile su tu dve brejk lopte koje je Filip spasao u jednom trenutku na svoj servis, tu je možda meč mogao da se prokrene ali ovako mislim da je stvarno sjajna igra i nadam se da ćemo sutra posle dubla doći do pobede, zaključio je selektor Dejvis kup selekcije Srbije Nenad Zimonjić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter