0
Dejvis kup

FOTO: TSS

DEJVIS KUP: Reprezentacija Srbije otpočela pripreme za meč u Uzbekistanu

Objavljeno: 28.01.19 u 18:10

Počele su pripreme za kvalifikacioni meč Svetske grupe Dejvis kupa 2019. u kome selekcija Srbije gostuje timu Uzbekistana, 1. i 2. februara 2019. godine.

Tim Srbije u sastavu: Dušan Lajović, Laslo Đere, Filip Krajinović, Nikola Milojević i Viktor Troicki doputovao je u Taškent i odradio prvi trening u Taškentu u Sportskom centru Saksovat na brzoj podlozi (Rebound Ace) pod budnim okom selektora Nenada Zimonjića.

– Posle dugog i napornog puta uspeli smo da odtreniramo dosta dobro. Danas je bio više dan adaptacije, zato što imamo i četiri sata vremenske razlike u odnosu na beogradsko vreme i ovde je nadmorska visina oko 450 metara, tako da se igrači prilagođavaju uslovima i smatram da je odlično prošao današnji trening. Sutra nastavljamo sa pripremama i verujem da ćemo do petka, do početka meča biti maksimalno spremni, rekao je selektor Zimonjić.

FOTO: TSS

Atmosfera u srpskom timu kao i uvek na visokom nivou, pobednička, sa puno pozitivne energije krenuli su tempiranje forme za meč gde će se boriti za izboriti plasman na završni turnir koji će biti organizovan u novembru u Madridu. Na završnom turniru koji će iznedriti novog vlasnika ‘salatare’ učestvovaće 18 reprezentacija (12 iz kvalifikacija, četiri polufinalista iz prethodne godine i dve ‘vajld karte’) i boriti za mesto novog vlasnika Dejvis kup trofeja.

Meč kvalifikacija (koji menja nekadašnje prvo kolo Svetske grupe) Dejvis kupa Svetske grupe 2019. na programu je 01.i 02. februara 2019. godine. Susret se igra u dva dana (za razliku od dosadašnjih tri dana). Prvi dan (petak) igraju se dva singl meča na dva dobijena seta, u subotu se igra najpre dubl, zatim još dva singl meča.

FOTO: TSS

Direktan plasman u finalni turnir 2019. obezbedili su polufinalisti Svetske grupe Dejvis kupa 2018: Francuska, Hrvatska, USA i Španija, kao i dve ‘vajld karte’ – Velika Britanija i Argentina.

Žreb za finalni turnir Dejvis kupa koji će iznedriti vlasnika ‘salatare’ za 2019. zakazan je za 14. februar 2019. u Madridu, a u šeširu će se naći 18 najboljih selekcija sveta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter