0
ATP

Tennis Tenis Davis Cup Play Off Srbija v Indija Danilo Petrovic & Nikola Milojevic (SRB) v Rohan Bopanna & Saketh Myneni (IND) Kraljevo, 15.09.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

DEJVIS KUP: Moćna Srbija odlazi na megdan Uzbekistancima, Zimonjić nominovao tim

Objavljeno: 22.01.19 u 11:48

Sezona 2019. donosi mnoštvo promena na svetskoj teniskoj mapi kada su takmičenja u pitanju, kako individualna, tako i reprezentativna (Dejvis i Fed kup). Jedna od najupečatljvijih promena je upravo u Dejvis kupu koji je nakon 118 godina tradicije i jedinstvenog sistema doživeo potpunu revoluciju.

Od 2019. kreće novi sistem takmičenja u Dejvis kupu koji podrazumeva kvalifikacionu rundu koja će biti organizovana u februaru i iz koje će 12 selekcija (od ukupno 24 koliko će se u kvalifikacijama boriti) izboriti plasman na završni turnir koji će biti organizovan u novembru. Na završnom turniru koji će iznedriti novog vlasnika „salatare“ borit će se 18 reprezentacija (12 iz kvalifikacija, četiri polufinalista iz prethodne godine i dve „vajld karte“).

Meč kvalifikacija (koji menja nekadašnje prvo kolo Svetske grupe) Dejvis kupa Svetske grupe 2019. na programu je 01.i 02. februara 2019. godine. Susret se igra u dva dana (za razliku od dosadašnjih tri dana). Prvi dan (petak) igraju se dva singl meča na dva dobijena seta, u subotu se igra najpre dubl, zatim još dva singl meča.

Direktan plasman u finalni turnir 2019. obezbedili su polufinalisti Svetske grupe Dejvis kupa 2018: Francuska, Hrvatska, USA i Španija, kao i dve „vajld karte“ – Velika Britanija i Argentina.

NIS Dejvis kup reprezentacija Srbije voljom žreba boriće se kao gost protiv selekcije Uzbekistana za plasman na finalni turnir Svetske grupe u Taškentu u Sportskom centru Saksovat na brzoj podlozi (Rebound Ace).

U ITF je danas (22.01.2019) selektor NIS Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić poslao zvaničnu nominaciju za meč protiv Uzbekistana.

Sastav NIS reprezentacije Srbije koji je prijavio selektor Zimonjić čine: Dušan Lajović, Laslo Đere, Filip Krajinović, Nikola Milojević i Viktor Troicki.

Selektor ima pravo promene tima (dva igrača) sve do sat vremena pre oficijalnog žreba koji je zakazan za 31. januar 2019. godine.

Selektor Zimonjić raspolaže izuzetno jakom ekipom, Srbija je ponovo silna. U tim su se nakon dve godine pauze usled povreda vratili asovi Krajinović i Troicki tvorac finalne pobede 2010. protiv Francuske kada je Srbija ispisala istoriju i osvojila „salataru“ u beogradskoj Areni.

– U nedelju ujutru putujemo za Taškent gde igramo meč prvog kola Dejvis kupa 2019. Uzbekistan je već godinama u Svetskoj grupi, imali smo prilike da protiv njih igramo u Beogradu. Najbolji igrač kod njih je Istomin koji je najiskusniji, on je igrač koji je između ostalih pobedio i Novaka, tako da će on biti najveća prepreka našem timu. Drugi igrač Uzbekistana nije toliko poznat, ali mislim da ćemo iskoristiti priliku u Taškentu par dana da gledamo njegove treninge i da se što bolje pripremimo za taj meč. Što se naše ekipe tiče učestvujemo u veoma jakom sastavu: Lajović, Đere, Krajinović, Troicki Milojević. Veoma je bitno da se dobro adaptiramo i pripremimo za meč koji će se igrati u petak i subotu samo, to je ta promena koja se desila u samom sistemu Dejvis kupa kada su sami mečevi u pitanju. Igraće se na dva dobijena seta, prvi dan dva singla, drugi dan najpre dubl pa zatim još dva singl meča. Igramo u hali na „rebound ase“ podlozi na kojoj se nekada igrao Australian Open, ali i vremenska razlika je četiri sata u odnosu na naše vreme, tako da će biti najvažnija ta adaptacija i verujem da će nam biti dovoljno da se pripremimo maksimalno i spremno dočekamo ovaj izuzetno važan meč za nas, obzirom da pobednik se kvalifikuje za Dejvis kup finale koje će se ove godine odigrati prvi put po ovom novom sistemu u Madridu. Sa nestrpljenjem očekujemo ovaj meč i daćemo sve od sebe da pobedimo – zaključio je selektor NIS Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić.

Poslednji meč sa Uzbekistancima naš tim je odigrao u beogradskoj Areni 2009. godine kada smo pobedili 5:0.

Žreb za finalni turnir Dejvis kupa koji će iznedriti vlasnika „salatare“ za 2019. zakazan je za 14. februar 2019. u Madridu, a u šeširu će se naći 18 najboljih selekcija sveta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter