1
ATP

FOTO: novakdjokovic.com

AUSTRALIJAN OPEN: Đoković se borio protiv sebe i Medvedeva – i opet je pobedio!

Objavljeno: 21.01.19 u 14:45

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Australijan opena pobedom od 3:1 (6:4, 6:7, 6:2, 6:3) nad Danilom Medvedevim iz Rusije.

Najbolji svetski teniser odigrao je još jedan vrlo težak meč, ali ni Danil Medvedev, osim mučenja u sitne sate u Melburnu, nije uspeo da ga porazi.

Ruski teniser je najavio da može da izbaci Novaka Đokovića i pokazao je da to nije slučajno izjavio. Ipak, u prvom setu je Srbin postavio stvari na svoje mesto i uz jedan ‘brejk’ stigao do vođstva od 1:0 u setovima.

Usledio je drugi, koji je trajao preko sat vremena i u kom je viđena velika drama, pa na kraju i ‘taj-brejk’. Sve to nakon Novakog vođstva od 4:1 i ‘brejk’ šanse koju tada nije iskoristio. Đoković obično briljira u takozvanom 13. gemu, ali ovog puta Medvedev je bio bolji i rezultat je bio izjednačen.

Tada je Đoković potencijalno mogao da upadne u problem kada je pao i ‘zamrzao srca svojih navijača. Udario je levi lakat i rame, videli smo bolnu grimasu na licu, međutim, sve je bilo u redu i nastavio je meč.

I to onako kako se od njega očekuje. Umesto da ga taj pad potrese, on je zaigrao maestralno i dobio je treći set sa 6:2, a potom i rešio meč u četvrtom sa 6:3.

U četvrtfinalu će ga čekati Kei Nišikori, Japanac koji je u osmini finala izbacio Pabla Karenja Bustu sa 3:2 u setovima i to posle velikog preokreta i vođstva Španca od 2:0 u setovima. Đoković protiv njega ima pozitivan bilans.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter