0
ATP

FOTO: STARSPORT

AUSTRALIJAN OPEN: Novak nakon malo drame u osmini finala! (VIDEO)

Objavljeno: 19.01.19 u 08:50

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena pobedom nad Denisom Šapovalovim iz Kanade, 3:1 u setovima.

Đoković je odlično ušao u meč, oduzeo je dva puta rivalu servis u prvih pet gemova i nakon početnih 1:0 za Kanađanina stigao do 4:1. Uspeo je Šapovalov da uzvrati maltene odmah i na Đokovićev servis smanji na 4:2, ali je Novak novim brejkom u devetom gemu sprečio preokret i poveo 1:0 u setovima.

 

U drugom setu nije bilo ni prilika za brejk, pa su sve do desetog gema oba tenisera bila više nego sigurna. Tada je Đoković došao do prve prilike da rivalu oduzme servis, i bez problema ju je iskoristio za 2:0.

Kada je uspeo da novim brejkom povede sa 3:0, a potom i 4:1 u trećem setu, činilo se da je pitanje pobednika rešeno, ali se Kanađanin potrudio da demantuje. Osvojio je pet gemova za redom i sa 6:4 smanjio na 2:1.

A onda je Novak rekao „Dosta“. Treći set obeležila je serija sigurnih servisa, dve iskorišćene brejk lopte za redom, a potom u šestom gemu treća meč lopta pretvorena u prolaz dalje.

U narednoj rundi Đokovića očekuje 19. teniser sveta, Danil Medvedev iz Rusije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter