0
ATP

FOTO: novakdjokovic.com

NOVAK JE SPREMAN: Šapovalov će se razmahati, sećam se sebe u njegovim godinama

Objavljeno: 18.01.19 u 19:45

Novak Đoković će u trećem kolu Australijan opena igrati protiv ‘zvezde u usponu’, Denisa Šapovalova.

Kanađanin, koji je inače rođen u Izraelu, će Đokoviću izaći na crtu u noći između petka i subote, negde oko 4:30h po srednjeevropskom vremenu.

Srpski as je o njemu imao samo reči hvale.

– On igra dosta agresivno, ima veliki zamah i kod forhenda i kod bekhenda. Dinamičan je igrač, eksplozivan, temperamentan. Imam poštovanje za njega, na neki način mu se divim kako tako mlad pristupa mečevima. Samouveren je, posvećen, što je veoma bitno – rekao je Đoković.

Šapovalov je čak 12 godina mlađi od Novaka, koji se zbog toga prisetio svojih početaka u karijeri.

– Ako vratim svoju karijeru na te početke, u godine koje ima Šapovalov, i ja sam imao tu neku pozitivnu drskost, ali to je prosto neophodno kako bi se izborio sa divovima našeg sporta. To je važno i da se izboriš i za neko svoje mesto i poštovanje. Svaka čast, impresivan je u tom pogledu.

Zbog celokupne situacije, Đoković očekuje agresivnog rivala na terenu.

– Biće nezgodan meč za mene, to je sigurno. On nema šta da izgubi, igraće na jednom od najvećih terena. Verujem da će pokušati da bude veoma agresivan, da će se razmahati od početka. Nisam nikada igrao protiv njega, ali znam šta me očekuje, jer ga pratim već neko vreme, pa ću se i ja dobro spremiti – rekao je Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter