0
ATP

FOTO: STARSPORT

AUSTRALIJAN OPEN: Još jedan ‘klasik’ pripao Đokoviću, bez izgubljenog seta protiv Conge

Objavljeno: 17.01.19 u 14:42

U reprizi finala iz 2008. na Australijan openu, Novak Đoković je sa 3:0 savladao francuskog tenisera.

Žo Filfrid Conga je tako eliminisan u drugoj rundi turnira na kom je učestvovao uz specijalnu pozivnicu pošto je trenutno 177. reket sveta.

Conga je odlično počeo meč kada je reč o njegovim servis gemovima, bez izgubljenog poena u prvom, ali već u svom drugom servis gemu nije osvojio nijedan poen. Đoković je tada poveo sa 3:1, ali je već u sledećem, maratonskom gemu izgubio servis. Niz brejkova nastavljen je i u šestom gemu na meču, pošto je srpski teniser ponovo oduezo servu Francuzu. Đoković je posle svoje serve poveo i sa 5:2 i priveo prvi set kraju.

Znatno manje interesantan je bio start drugog seta, pošto u prvih šest gemova nije bilo brejka. Čak tri brejk lopte propustio je Conga koji je zatim izgubio brejk. Nakon nekoliko gemova, uspeo je da ga vrati i izjednači na 5:5 opet bez osvojenog poena Đokovića n asvoju servu. Ali kako je to bilo i u prvom setu, već u narednom gemu prvi reket sveta osvaja brejk, a potom na svoj servis i set.

Za kraj, gotovo savršen set Novaka Đokovića kada su serve u pitanju. U svoja prva dva servis gema Srbin nije izgubio nijedan poen, zatim je napravio brejk, pa na svoju servu povisio na 4:2 uz samo jedan poen koji je izgubio. U narednim servis gemovima nešto više uspeha je imao Conga, ali nedovoljno za brejk, pa je Novak Đoković priveo meč kraju.

U trećem kolu će Đoković igrati protiv mladog Kanađanina Denisa Šapovalova koji je eliminisao Japaanca Taro Danijela sa 3:0 u setovima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter