0
ATP

FOTO: STARSPORT

AUSTRALIJAN OPEN: Grčko ‘zlatno dete’ prejako za Viktora!

Objavljeno: 16.01.19 u 09:34

Prvog dana druge faze takmičenja na Australijan openu izlazio je samo jedan srpski predstavnik i nažalost doživeo je poraz.

Prošao je Viktor Troicki kompletne kvlafikacije u Melburnu, u prvom kolu savladao Karbaljes Benu, ali je stao pred jednim od najtalentovanijih igrača sveta Stefanosom Cicipasom 3:1 (6:3, 2:6, 6:2 i 7:5).

Bio je ovo maratonski meč koji je trajao dva sata i 42 minuta. Grku je u prvom setu bio potreban samo jedan ‘brejk’ da stigne do prednosti od 1:0. U drugom setu Troicki se probudio, oduzeo je dva servisa protivniku i krenulo se Jovo na novo…

Nažalost, Cicipas je bio kocentrisaniji, u trećem setu je on bio taj koji je napravio dva ‘brejka’ i došao do prednosti u setovima od 2:1. Rovovska borba viđena je u četvrtom setu kada je pri rezutatu 5:5 Grk uspeo da oduzme servis našem igraču i na kraju slavi 7:5 za konačnih 3:1 u setovima i plasman u treće kolo.

Rodžer Federer je do nogu potukao Evansa iz Velike Britanije sa 3:0, ulogu favorita opravdao je i Marin Čilić protiv Mekdonalda, kao i Berdih protiv Hasea. Najveće iznenađenje je ispadanje Kevina Andersona od malo poznatog Francuza Francisa Tiafoea.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter