Britanski teniser Endi Mari rekao je danas da će probati da nastavi da se takmiči i da će učiniti sve iako mu velika operacija ne garantuje tako nešto.

– Voleo sam da igram ovde tokom godina, ovo je neverovatno mesto za igranje tenisa. Ako je ovo bio moj poslednji meč, onda je ovo neverovatan način da se završi. Dao sam sve što sam imao, ali to nije bilo dovoljno – rekao je Mari na terenu odmah posle meča u Melburnu.


Britanac, koji je ranije izjavio da će mu Australijan open možda biti poslednji turnir u karijeri, izgubio je u prvom kolu u pet setova posle više od četiri sata borbe od Roberta Bautiste-Aguta.

Imao je veliku podršku navijača u Melburnu.

– Hvala vam. Hvala svima na podršci, mom timu, porodici, svima koji su doprineli mojoj karijeri – naveo je britanski teniser.

Dodao je da će učiniti sve da nastaviti da igra i ponovo se pojavi u Australiji.

– Ako budem hteo, biće mi potrebna velika operacija, koja svakako ne garantuje da ću moći da se vratim. Ali, učiniću sve što mog -, kazao je Marej.

On je naveo da mu je bila čast da igra protiv nekih od najvećih tenisera u istoriji, poput Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

– Imao sam veliku sreću, ali i nesreću pretpostavljam, da se takmičim u eri nekih momaka koji su tu bili. Rodžer, Rafa i Novak su bili teški protivnici i imam veliko poštovanje prema njima – istakao je on.

– Imali smo velike bitke koje će teniski svet verujem pamtiti kada se sve završi. Veoma je važno poštovati protivnike – dodao je Mari.

Endi Mari je tokom karijere, pored toga što je bio prvi na ATP listi, izmedju ostalog tri puta osvajao grend slem turnire i dva puta zlatnu olimpijsku medalju.