0
ATP

FOTO: STARSPORT

DA LI SE NAJVEĆI POVLAČI: Federer gleda ka Vimbldonu i penziji!

Objavljeno: 12.01.19 u 11:40

Teniski svet je šokirala vest da bi Endi Mari mogao da se penzioniše posle Australijan opena.

Tačnije, Britanac je istakao da bi to voleo da uradi na Vimbldonu, ali da je pitanje može li do tada da izdrži, pošto igra i trenira pod bolovima. Sada se na temu penzije oglasio Rodžer Federer koji je takođe istakao da bi jednog dana voleo da kraj bude na Vimbldonu, ali najveći svih vremena još nije precizirao da li bi to moglo da se dogodi već ove godine.

– Legendarni Štefan Edberg mi je rekao da ne najavim penziju na početku sezone, jer to ne treba tako da se uradi, tako da ću ga poslušati. Vimbldon mi izgleda kao najizglednija opcija gde bih mogao da se penzionišem, ali ima i drugih – istakao je legendarni Švajcarac.

Osvajač 20 gren slem titula je istakao da bolju priliku za radosnu penziju nije mogao da ima od one posle finala Australijan opena kada je 2018. godine u epskom finalu pobedio Rafaela Nadala.

– Da sam želeo, mogao sam da završim karijeru posle finala Australijan opena, kada sam pobedio Nadala u epskom meču. Ne znam da li će ikada biti bolje prilike nego tad. Sve dok sam zdrav i dok uživam, znam da će oproštaj svakako biti emotivan… To bi trebalo da bude radostan dan, a ne nešto nalik sahrani.

Rodžer Federer se nada da neće biti kao Endi Mari primoran da završi karijeru.

– Voleo bih da završim karijeru zdrav, da to ne bude zbog povrede. Pre nekoliko godina postojala je pretnja zbog problema sa kolenom, ali sam uspeo da se vratim. Želeo bih da odem, kada budem želeo Nemam nikakav bajkovit završetak u mojoj glavi, ne mora to da bude posle titule, ne mora da bude ništa veliko. Mislim da će se sve svesti na to kako se budem osećao, kakvo bude stanje sa porodicom, sa psihom, kako se budem osećao kada se probudim… Možda kada se tako osetim budem odigrao još par turnira, a možda naredni turnir bude predaleko i ne budem mogao da izdržim do njega – kazao je Švajcarac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter