0
ATP

FOTO: STARSPORT

LONDON: Federer ‘počistio’ Andersona i izbegao Novaka do finala

Objavljeno: 15.11.18 u 23:42

U poslednjem meču grupe ‘Lejton Hjuit’ Rodžer Federer je sa 6:4 i 6:3 pobedio Kevina Andersona.

Oba tenisera su profitirala. Rodžer Federer plasirao se u polufinale sa prvog mesta i kako stoje stvari izbećiće duel sa Novakom do mogućeg finala. Sa druge strane i Kevin Anderson se plasirao dalje, a sada mu ostaje nada da će Marin Čilić sa 2:0 pobediti Đokovića kako bi Južnoafrikanac izbegao duel sa Srbinom.

Federer je u prvom setu napravio brejk za vođstvo 4:3, ali je Anderson u narednom gemu uzvratio i izjednačio. Tu nije bio kraj seriji brejkova, te je Švajcarac oduzeo još jedan servis rivalu za 5:4, a kasnije i vođstvo od 1:0 u setovima. U drugom setu Federer je napravio dva brejka za 6:3 i konačnih 2:0.

Švajcarac je grupu završio kao prvi, dok je Kevin Anderson drugi. Njih dvojica idu u polufinale, dok se Domenik Tim i Kei Nišikori vraćaju kući na zasluženi odmor.

U drugoj grupi Novaku Đokoviću je dovoljan jedan set da bi overio prvo mesto i zakazao meč protiv Kevina Andersona u polufinalu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter