3
ATP

FOTO: novakdjokovic.com

ATP PARIZ: Đoković u finalu Pariza i to bez napravljenog brejka, pobeđen i Federer!

Objavljeno: 03.11.18 u 19:46

Najbolji teniser sveta plasirao se u finale turnira u glavnom gradu Francuske.

Novak Đoković pobedio je sa 2:1 u setovima, u gemovima je bilo 7:6 (8:6), 5:7, 7:6 (7:3).

Prvi set je osvojio srpski teniser tek nakon odigranog taj-brejka pošto nije bilo ispuštenih servis gemova na ove strane. Đoković je tokom celog seta bio bolji i imao nekoliko odličnih prilika da napravi brejk, ali nije uspeo. Već u drugom gemu na meču je Srbin imao neiskorišćenu brejk loptu, i još četiri novih u osmom gemu u kom je imao sjajnu priliku da oduzme rivalu sevis.

Đoković je međutim loše otvorio taj-brejk i izgubio prvu servu u tom delu seta. Nakon osvajanja mini-brejka, Federer je poveo sa 2:0, da bi mu Đoković oduzeo servu i vratio mini-brejk. Osvojio je novi poen Srbin, al baš kako se to desilo i Švajcarcu, izgubio je poen na svoju drugu servu, što se ponovilo i u slučaju Federera za 4:3. Šest poena su zatim osvajali na svoje serve i Federer i Đoković, a nakon dva uspešna servisa je Đoković napravio mini-brejk i sa 8:6 u taj-brejku osvojio prvi set.

Neizvesno je bilo i u drugom setu. Tok tog dela mogli su znatno da promene prvi i drugi gem. U prvom je dve brejk lopte propustio Novak Đoković, a u drugom jednu Rodžer Federer. Igralo se zatim gem za gem, sve do poslednjeg, 12. u setu kada je nakon prvog izgubljenog poena, Federer na servu Đokovića osvojio četiri vezana i ujedno drugi set.

Treći i odlučujući set takođe je, kao i prvi, otišao u taj-brejk, tako da je na meču viđen samo jedan brejk, onaj Federerov za osvajanje drugog seta. Đoković je u prvom gemu trećeg seta ponovo propustio dve brejk lopte, pa je i pri vođstvu Švajcarca od 5:4 propustio još dve. Meč je otišao u taj-brejk u kojem je mnogo bolji bio Srbin. Nakon prvog osvojenog poena u taj-brejku Federera, Đoković ih je nanizao šest, od toga dva mini brejka, i došao do meč lopte. Međutim, Federer se nije predao i osvojio je dva poena na svoj servis, ali je zatim Srbin na svoj servis imao dve meč lopte. Iskoristio je prvu.

U finalu će Đoković igrati sutra protiv 22-godišnjeg Karena Kačanova, trenutno 18. tenisera na ATP listi.

0
0

3 Komentara

  1. Federer treba da se vrati reklamiranju zileta kako i prilici coveku njegovih godina.. ne da se rve sa najboljim na svetu svih vremena.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter