0
ATP

FOTO: STARSPORT

TIPSAREVIĆ O NOVAKOVOM USPEHU: Noramolno je da nekda dobije po ‘zadnjici’

Objavljeno: 10.09.18 u 17:59

Govorio je Tipsarević danas u Banjaluci o uspesima najboljeg srpskog tenisera svih vremena.

Trebalo je da Janko nastupi na ovogodišnjem ‘Srpska Openu’, ali zbog činjenica da nije dovoljno zdrav, ipak će prošustiti ovaj čelendžer.

Ipak to njega nije sprečilo da ode u glavni grad Republike Srpske, gde se dotakao i uspeha Novaka Đokovića na US Openu.

– Često sam u kontaktu sa Novakom, porodični smo prijatelji i od početka njegove patnje sa povredom i operacijom, razgovarali smo jer znam kroz šta prolazi. Još negde u martu ili aprilu je rekao, kada je on bio 17. na svetu, da će sledeće godine u to vrijeme biti ‘broj 1, kaže Tipsarević.

Tipsarević je pokušao savetima da ohrabri popularnog Noleta.

– Savetovao sam ga i govorio mu da ništa ne može da se dogodi preko noći. Normalno je, da na početku puta ka svom povratku, ponekad dobije ‘po zadnjici’. Apsolutno je moralo tako, da bi došao tu gde je sada. Prihvatio je savet i posle svakog njegovog poraza smo se čuli. Shvatio je da tako mora, dan pauze, sutra opet na trening. Sada je najvažnije da je zdrav, da ga ne boli lakat. Onda nije pitanje da li će se on vratiti, nego kada, rekao je on.

Brzi povratak Đokovića ga je iznenadio.

– Iskreno, koliko god verovao u njega, nisam mislio da će se to desiti ovako brzo. Već do kraja godine može da se vrati na prvo mesto ATP liste, a mogu da se kladim da to niko nije video kada je izgubio na Australijan Openu od Hjeona Čunga, zaključio je Janko.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter