0
ATP

US OPEN: Posle velike borbe Nadal nadigrao Tima i plasirao se u polufinale US opena

Objavljeno: 05.09.18 u 09:12

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je danas posle velike borbe pobedio Austrijanca Dominika Tima sa 0:6, 6:4, 7:5, 6:7(4), 7:6(5).

U reprizi finala Rolan Garosa, Nadal je slavio posle četiri sata i 49 minuta igre. Meč pun preokreta i brejk prilika završio se dva sata posle ponoći po lokalnom vremenu.

– Bila je ovo velika bitka… Žao mi je Dominika. On mi je blizak prijatelj, on je sjajan momak i odličan teniser, rekao je prvi teniser sveta odmah posle meča.

Nadal će se za plasman u finale boriti s Argentincem Huanom Martinom del Potrom, šampionom US Opena iz 2009. godine, koji je u četvrfinalu bio bolji od Amerikanca Džona Iznera posle četiri seta.

Posle šokantnog gubitka prvog seta sa 0:6 i sjajne igre Tima, aktuelni šampion US Opena je uspeo da se oporavi i osvoji naredna dva seta.

Austrijanac je prvi stigao do brejka i u četvrtom setu, ali je Nadal vratio brejk i izborio taj-brejk. Tim je dobio taj deo igre sa 7:4 i odveo meč u peti, odlučujući set.

U petom setu su teniseri bili sigurni na svoj servis, pa je pobednik ovog maratonskog meča rešen u novom taj-brejku.

Nadal je dva puta imao mini brejk prednosti, ali je tu prednost vrlo brzo gubio pre nego što je stigao do prve meč lopte koju je i iskoristio u čemu mu je dosta pomogao i Tim, pošto je smeč poslao u aut.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter