0
ATP

SENZACIJA NA US OPENU: Milman šokirao Federera i sprečio spektakl sa Đokovićem!

Objavljeno: 04.09.18 u 09:10

Australijanac Džon Milman napravio je veliko iznenađenje i plasirao se u četvrtfinale US opena trijumfom nad Rodžerom Federerom.

Milman je do trijumfa stigao posle velikog preokreta i strašne borbe u četiri seta, a rezultat je na kraju glasio 3:1 – 3:6, 7:6 (9:7), 7:5, 7:6 (7:3).

Švajcarski as je u prvom setu odigrao, reklo bi se, na svom nivou i lako je izašao na kraj sa autsajderom iz Australije. Međutim, u nastavku sve se promenilo.

Milman je zaigrao daleko čvršće, i iako je Rodžer imao set loptu za 2:0 u setovima, izgubio je servis i ušlo se u ‘taj-brejk’ koji je izgubio sa 9:7 u poenima.

Po sličnom receptu dobio je i naredna dva seta, s tim što je u trećem napravio ‘brejk’ pre 13. gema i rešio set u svoju korist sa 7:5, da bi u četvrtom u ‘taj-brejku’ srušio Federera sa 7:3.

Ovaj meč najviše je zanimao srpske ljubitelje tenisa i Novaka Đokovića jer je njegov ishod i pobednika čekao u četvrtfinalu. Novi spektakl između Srbina i Švajcarca je sprečen, a meč našeg tenisera i Džona Milmana igraće se u sredu. Tačno vreme će biti utvrđeno tokom današnjeg dana.

Pre Milmana, do trijumfa i četvrtfinala je stigao i hrvatski teniser Marin Čilić, koji je u tri seta, sa 7:6, 6:2, 6:4 eliminisao Belgijanca Davida Gofana.

U četvrtfinalu će Čilić igrati protiv Keija Nišikorija, koji je juče tokom dana bio bolji od Filipa Kolšrajbera.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter