0
ATP

FOTO: STARSPORT

US OPEN: Krajinović u petom setu morao da se preda zbog povrede

Objavljeno: 29.08.18 u 09:07

Srpski teniser nije izdržao maratonsku borbu protiv Metjua Ebdena iz Australije.

Filip Krajinović je pri rezultatu 2:2 u setovima i 4:1 za Ebdena u petom setu, morao da preda meč zbog povrede mišića. Meč je do momenta predaje trajao tri sata i 48 minuta.

Srbin je izgubio prvi set u ‘taj-brejku’ rezultatom 7:1, ali je na isti način odgovorio u drugom i taj novi ‘taj-brejk’ gem je rešio u svoju korist sa 7:5.

Na krilima tog izjednačenja, Krajinović je dobio i treći set, svoj drugi na meču i to sa 6:4. Kada se uđe u četvrti set, do izražaja dolazi kondicija i fizično stanje igrača, a tu je Ebden bio u prednosti.

Četvrti deo igre rešio je ubedljivo, rezultatom 6:1, da bi se ušlo u odlučujući set. Tu je Krajinović propustio nekoliko prilika za ‘brejk’ i postepeno je padao, kako fizički, tako i psihički.

To je rezultovalo predajom pri rezultatu 4:1 za Australijanca, budući da naš teniser nije imao pravo na medicinski tajm-aut.

Ebden će u drugom kolu US opena igrati protiv Nemca Filipa Kolšrajbera.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter