0
ATP

MNOGI JE NISU SHVATILI: Federer objasnio šalu o povlačenju iz tenisa

Objavljeno: 29.08.18 u 12:52

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je danas da se samo šalio kada je rekao da je ‘skoro došlo vreme’ da se povuče, posle pobede u prvom kolu Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku.

Federer je pobedio Jošihita Nišioku iz Japana sa 6:2, 6:2, 6:4, i 18. put uzastopno bio je uspešan u prvom kolu Ju Es opena. On je posle tog meča, u izjavi na terenu, rekao da je srećan, pošto se nikada nije zaustavio na prvoj prepreci u Njujorku.

– Skoro da je došlo vreme da se povučem, ali ne još – rekao je Federer.

Novinari su zatim na konferenciji za medije pitali Federera da objasni tu izjavu.

– To je značilo da nikada nisam izgubio prvi meč na Ju Es openu, pobedio sam u svih 18. Ne želite da se poraz dogodi naredne godine i rekao sam: ‘Mogao bih sada da se povučem, pa da zaštitim tih 18 pobeda’. To sam mislio. To je samo šala. Molim vas da to ne učitavate drugačije. Nemojte čak ni da napišete tu reč – rekao je Federer, preneli su britanski mediji.

Federer je petostruki šampion Ju Es opena, ali nije osvojio taj turnir od 2008. godine.

– Postoji pritisak, ali nikada mi ne dosadi. Volim da dolazim ovde – naveo je on.

Federer u drugom kolu igra protiv Francuza Benoe Pera, a u četvrtfinalu bi mogao da igra protiv srpskog tenisera Novaka Đokovića.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter