0
ATP

FOTO: STARSPORT

US OPEN: Lajovićev preokret protiv Džumhura, prvi put u karijeri je u drugom kolu u Njujorku

Objavljeno: 27.08.18 u 23:40

Sjajan meč odigrao je Dušan Lajović protiv Damira Džumhura i savladao ga je posle četiri seta – 3:1 (3:6, 6:1, 6:3, 6:4).

U Njujorku je trenutno velika vrućina, uvedene su po prvi put pauze od 10 minuta, a uz to se Dušan Lajović danas borio protiv bolje rangiranog tenisera od sebe, kao i povrede zbog koje je u trećem setu tražio medicinski tajm-aut.

Bio je jači od svega i uspeo je da slavi, za njega, istorijsku pobedu iz razloga što je Srbin po prvi put u karijeri prošao u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD.

Do toga je došao nakon preokreta, pošto je u meč ušao nešto ‘mekše’ i dozvolio je Bosancu da mu lako oduzme servis i osvoji prvi set rezultatom 6:3.

Ali, u pravom trenutku stigao je odgovor. Drugi set pripao je Lajoviću sa čak 6:1, a onda je na krilima toga slavio i u trećem setu, u kom je na početku napravio brejk i do kraja lako čuvao stečenu prednost. Ovog puta bilo je 6:3.

Četvrti set počeo je ‘brejkom’ Lajovića, pa odgovorom Džumhura, a zatim i ‘ribrejkom’ našeg tenisera, nakon čega je uspešno priveo meč kraju, odličnom i sigurnom igrom na svoj servis.

U narednom kolu Srbin igra protiv boljeg iz duela Britanca Kamerona Norija i Australijanca Džordana Tompsona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter