0
ATP

MASTERS U SINSINATIJU: Đoković završio Dimitrova, a već večeras ekspresno ponovo izlazi na teren!

Objavljeno: 17.08.18 u 19:52

Drugog dana borbe protiv Grigora Dimitrova, Novak Đoković je uspeo da ga slomi i trijumfuje u osmini finala Mastersa u Sinsinatiju.

Kao što je poznato, Đokoviću je Sinsinati jedini turnir iz serije Masters koji nije osvojio, pa je primetna velika želja da to učini baš ove godine. Ona je možda i presudila u današnjem nastavku okršaja sa bugarskim teniserom, koji je više puta prekidan i noćas konačno odložen za danas  zbog kiše.

Na kraju je Srbin ostvario trijumf u tri seta – 2:6, 6:3, 6:4 i ostao na još tri koraka od toliko čekanog trofeja.

Meč je počeo sinoć fantastičnom partijom Dimitrova, koji je pogađao gotovo sve, dok Đoković nije uspevao da pronađe pravi ritam i to je rezultovalo sa 6:2 u prvom setu za Bugarina.

Ništa se nije promenilo ni u drugom delu, Đoković je čak izgubio servis ponovo, ali je uspeo da odgovori, vrati ‘brejk’ i kasnije napravi još jedan za 6:3 i izjednačenje u setovima.

Tada je prvi put prekinut meč zbog kiše, a nešto kasnije tokom noći je nastavljen i tada je Novak uspeo da oduzme servis rivalu i povede sa 2:1 uz ‘brejk’ prednosti, kada je ponovo usledio prekid i definitivno odlaganje za petak.

Meč je nastavljen danas oko 19:20h po srpskom vremenu i gledali smo igru gem za gem, što je odgovaralo našem predstavniku. Tako je bilo do kraja seta i Đoković je iskoristio drugu od tri vezane meč-lopte za plasman u četvrtfinale.

Tamo ga uveliko čeka Miloš Raonić i taj susret na programu je već večeras, odmah nakon narednog susreta između Leonarda Majera i Rodžera Federera. Ne očekuje se da će taj duel trajati duže od dva sata i od toga zavisi koliko će Novak imati vremena za odmor.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter