0
ATP

MASTERS U TORONTU: Đoković se vratio ‘iz mrtvih’, ali ne do kraja – poraz od buduće nade svetskog tenisa!

Objavljeno: 09.08.18 u 22:21

Najbolji srpski teniser Novak Đoković doživeo je poraz od Stefanosa Cicipasa rezultatom 2:1 (6:3, 6:7, 6:3) u trećem kolu Mastersa u Torontu.

Novak Đoković u prva dva kola nije imao većih problema, te je u po dva seta eliminisao i Mirzu Bašića i Pitera Polanskog, ali je u trećem naišao na minu, Stefanosa Cicipasa, koji već neko vreme u svetu tenisa najavljuje da će biti vrhunski igrač.

To je, na našu žalost, pokazao baš protiv Đokovića koji u prvom setu nije delovao kao što je recimo na Vimbldonu ili startu ovog turnira. Grk je dobio prvi deo igre sa 6:3, relativno lako.

U drugom je viđena mnogo veća borba i čak 12 gemova, a zatim i ‘taj-brejk’. U njemu je Đoković igrao za opstanak u meču i uspeo je da ostane miran i dobije taj deo igre sa 7:5.

Činilo se tada da će znatno iskusniji i verovatno kvalitetniji igrač preokrenuti rezultat, ali se to nije desilo. Cicipas nije podlegao pritisku i tome što je psihološka prednost bila na strani Srbina, već je odigrao baš kao u prvom setu.

Od starta je ‘ukrao’ ‘brejk’ Đokoviću i do kraja trećeg seta čuvao svoj servis bez većih problema. Đoković nije bio prepoznatljiv u pojedinim momentima i nije uspeo da ugrozi rivala, što ga je odvelo do malo očekivanog poraza.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter