0
ATP

NADAL PRESREĆAN: Nisam mogao ni da sanjam 11. titula na Rolan Garosu

Objavljeno: 10.06.18 u 21:05

Španski teniser Rafael Nadal rekao je danas da nije mogao ni da sanja da će osvojiti 11 titula na Rolan Garosu.

– Ovo je sjajno, ne mogu da opišem šta osećam. Nisam mogao da sanjam da ću u Parizu osvojiti 11 trofeja, pošto je nemoguće razmišljati o tome – rekao je Nadal posle meča.

Nadal je danas osvojio 11. trofej Rolan Garosa pošto je u finalu pobedio Austrijanca Dominika Tima sa 6:4, 6:3, 6:2. On je osvojio titulu uz samo jedan izgubljeni set na turniru.

Španac je igrao 11. finale i osvojio 11. trofej, a skor na pariskoj šljaci popravio je na 86 pobeda i dva poraza.

– Odigrao sam sjajan meč protiv sjajnog protivnika. Imao sam poteškoća u trećem setu pošto su me uhvatili grčevi u ruci. Bio sam vrlo, vrlo uplašen, ali to je sport – naveo je prvi teniser sveta.

Govoreći o Timu, Nadal je ocenio da će austrijski teniser u narednih nekoliko godina sigurno osvojiti Rolan Garos.

– Bio je vrlo agresivan, jako je udarao. Dobro je odigrao ove dve nedelje i jedan od igrača koji su potrebni na turnirima – rekao je Nadal.

Tim je rekao da su Nadalovih 11 titula na Rolan Garosu jedno od najvećih dostignuća u svetskom sportu.

– Sećam se kada je u Parizu osvojio prvi trofej, 2005. godine. Tada sam imao 11 godina, gledao sam na televiziji i nikada nisam očekivao da ću jednoga dana igrati finale Rolan Garosa. Tvoj rekord je sjajan, čestitam – naveo je Tim, koji je igrao u prvom grend slem finalu u karijeri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter