0
ATP

FOTO: Twitter

ATP RIM: Sjajni Đoković preokrenuo Nišikorija i zakazao polufinale sa Nadalom!

Objavljeno: 18.05.18 u 21:00

Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Rimu pošto je u četvrtfinalnom meču bio bolji od Keia Nišikorija sa 2:1, po setovima 2:6, 6:1, 6:3.

Najbolji srpski teniser tako je došao do svog devetog polufinala u prestonici Italije, u kojem će se sastati sa starim znancem, španskim teniserom Rafaelom Nadalom.

Ipak ono što najviše raduje jeste način na koji je Đoković stigao do trijumfa na ovom susretu, gde je nakon ubedljivog poraza u prvom setu u nastavku uspeo da dođe do preokreta i pokazao da mu je forma u konstantnom usponu.

Prva dva seta donela su dijametralno suprotne scenarije na terenu. Nišikori je u prvom dominirao, već na otvaranju meča došao do brejka, a kada je isto ponovio i u petom gemu i poveo sa 4:1 bilo je jasno da će Japanac ovaj set rešiti u svoju korist.

Međutim, u drugom setu situacija na terenu se potpuno promenila. Novak je na startu dva puta uzastopno oduzeo servis rivalu i poveo sa 4:0, a u petom gemu Nišikori uspeva da vrati jedan brejk. Ipak naš as je osvojio dva naredna gema i ubedljivo došao do izjednačenja.

Treći set doneo je neizvesniju borbu, gde je Đoković u trećem gemu brejknuo protivnika, da bi već u narednom Nišikori uzvratio istom merom za 2:2. Srpski teniser je meč praktično prelomio u sedmom gemu gde je po drugi put oduzeo servis Japancu, poveo sa 4:3 i do kraja sigurnim servisom obezbedio plasman u polufinale.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter