0
ATP

FOTO: STARSPORT

ĐOKOVIĆ U VELIKOM PROBLEMU: Najbolji srpski teniser nije bio u ovakvoj situaciji više od decenije!

Objavljeno: 11.05.18 u 12:05

Novak Đoković na Mastersu u Rimu brani finale i 600 bodova, a ispadanje pre četvrtfinala dovelo bi ga u situaciju u kojoj nije bio više od decenije.

Naš as je ove godine izgubio šest od 12 duela, a napomenuo je i da nije odigrao dovoljno mečeva, što bi ga moglo dovesti do onoga s početka priče – posle 12 godina ispao bi iz top 30 tenisera sveta.

Situacija je komplikovana, a toga je svestan i Đoković.

– Očigledno ima stvari koje ne funkcionišu, ali moram da nastavim da radim i molim se. Nadam se da ću ojačati igru i poboljšati se u dugim mečevima, posebno na velikim turnirima protiv kvalitetnih igrača, kada morate da preuzmete inicijativu. Pokušao sam to protiv Edmunda, ali nije se dalo. Nadam se da hoće sledećeg puta, izjavio je Đoković.

U Španiji je pobedio 20. na ATP listi Keija Nišikorija, pa izgubio od 22. na svetu, Kajla Edmunda.

– Nisam imao pregršt mečeva. Opet, u Španiji sam igrao protiv dvojice teških rivala, komplikovane duele. Ima pozitivnih stvari koje mogu da izvučem, ali sigurno je da sam razočaran zbog preranog oproštaja od turnira. Mada, nije kraj sveta. Trudim sa da podsetim sebe na sve uspehe koje sam postigao. Odatle crpem snagu da nastavim sa borbom, jasan je Novak.

Novak bi mogao da ostane i bez titule srpskog broja jedan ukoliko se ne plasira u polufinale mastersa u Rimu, s obzirom da je Filip Krajinović trenutno 26. igrač sveta i brani samo 95 bodova u periodu kada se Đoković bori za čak 600.

Ukoliko Novak ne odbrani veći deo poena, biće srpski broj dva prvi put posle 8. avgusta 2005. godine kada je pretekao Janka Tipsarevića i postao najbolji teniser iz Srbije na ATP listi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter