0
ATP

PAO JE NIŠIKORI: Iako je imao jedan od najvećih blamova u karijeri, nazire se onaj stari Novak Đoković! (VIDEO)

Objavljeno: 07.05.18 u 18:10

Najbolji srpski teniser Novak Đoković trijumfalno je počeo nastup na turniru u Madridu i to u duelu protiv sjajnog Japanca Keija Nišikorija.

Da vam je neko rekao da se Novak Đoković i Kei Nišikori sastaju u finalu Mastersa u Madridu, ili čak Rolan Garosa, verovatno bi to imalo više smisla od toga da se sastaju u prvom kolu turnira u prestonici Španije.

Ali, takva je slika današnjeg denisa i Srbin kao 10. nosilac je bio favorit protiv Japanca koji nije imao oznaku nosioca, a na kraju je Đoković to i opravdao.

Slavio je pobedu u dva seta rezultatom 2:0 (7:5, 6:4) i na momente pokazivao da se vraća u staru prepoznatljivu formu, koja ga je krasila dok je dominirao ‘belim sportom’.

U prvom setu oba rivala su razmenila po dva brejka, ali su u finiš seta ušli u egalu, pa je odluka pala u 12. gemu. Tada je Đoković uspeo da još jednom oduzme servis rivalu i ujedno reši prvi set u svoju korist.

U drugom nismo viđali ‘brejkove’, već su i jedan i drugi teniser bili sigurni pri početnom udarcu i relativno lako su dobijali svoje servis gemove.

Sve do rezultata 5:4 kada je Novak pritisnuo Japanca, fantastičnim riternima mu poremetio igru i uspeo da iskoristi svoju prvu meč loptu za trijumf posle dva sata i jednog minuta igre.

Ovaj meč obeležio je trijumf Đokovića, ali i njegov mali blam kada je čist smeč ukucao u mrežu. Istina, organizatori su odlučili da upale reflektore, zbog čega su se u par navrata bunili i Srbin i Japanac, pa je možda i to poremetilo Novaka.

Naredni rival Novaka Đokovića biće pobednik sutrašnjeg duela koji će odigrati Danil Medvedev iz Rusije i Kajl Edmund iz Velike Britanije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter