0
Tenis

FOTO: Twitter

TI MENE, JA TEBE: Đoković tužio Rio, Brazilci odgovorili kontratužbom

Objavljeno: 23.02.18 u 09:45

Tužioc Rio de Ženeira pokrenuo je sudski postupak protiv Novaka Đokovića, a pored najboljeg srpskog tenisera pod sumnjom i kompanija čiji je jedan od vlasnika popularni fudbaler Dejan Rambo Pektović.

Najbolji srpski teniser se našao na meti brazilskih tužioca zbog navodnih administrativnih neregularnosti, koje su pratile njegovu posetu Riu 2012. godine.

Tokm prilikom Đoković je u ovom brazilskom gradu organizovao egzibicioni meč sa Gustavom Kuertenom, a ujedno otvorio i školu tenisa koja nosi njegovo ime. Kako prenosi “ O Globo“, ovu posetu i sve aktivnosti u okviru nje organizovale su kompanije, „Deki 10“ i Adma Eventos, koje se takođe nalaze pod sumnjom.

Jedan od vlasnika kompanije „Deki 10“ je bivši fudbaler brojnih brazilskih klubova, Dejan Ranmbo Petković, a kako navodi pomenuti list, unajmljivanje ove dve kompanije oštetilo je gradski budžet, za oko 2.800.000 brazilskih reala (oko milion dolara),  pošto ono urađeno na neregularan način, bez tendera.

Postupak se vodi i protiv Marsije Beatris Isidoro, bivše sekretarke za sport države Rio.

Podsećamo, Đoković ne najpre 2016. godine tužio grad Rio, koji mu je nakon pomenute egzibicije ostao dužan više od polovine od dogovorene sume koja je iznosila 1,1 milion dolata.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter