0
Tenis

OGLASILA SE ŠARAPOVA: Moji kritičari ne znaju činjenice

Objavljeno: 14.09.17 u 19:35

Ruska teniserka Marija Šarapova, koja je bila suspendovana 15 meseci zbog dopinga, rekla je danas da ne razmatra kritike, pošto nisu zasnovane na činjenicama.

Šarapova je bila suspendovana na 15 meseci pošto je priznala da je koristila zabranjenu suspstancu meldonijum. Ona je rekla da je taj lek uzimala zbog problema sa srcem i da nije znala da je na listi zabranjenih. Na teren se vratila u aprilu na turniru u Štutgartu, a brojne kolege su je kritikovale zbog uzimanja nedozvoljenih supstanci.

Takodje, teniserima se nije svidelo ni to što su organizatori brojnih turnira slali Šarapovoj pozivnice za takmičenja.

Kanadska teniserka Eženi Bušar bila je oštra i rekla da Šarapova više ne bi trebalo da se takmiči.

„Ona je varalica i mislim da varalicama ne bi trebalo da bude dozvoljeno da se bave bilo kojim sportom“, navela je Bušar u aprilu.

Šarapova je rekla da nije varala i da je ceo skandal sada iza nje.

-Mislim da ti komentari nisu zasnovani na činjenicama i zbog toga ih ne razmatram, rekla je Šarapova za Bi-Bi-Si (BBC).

Ona se osvrnula i na izjavu britanskog kolege Endija Mareja, koji je rekao da mu je čudno što su meldonijum, koji se koristi za bolesti srca, koristili brojni sportisti koji su u samom vrhu svojih diciplina i sportova.

-Mislim da oni ne treba da iznose mišljenje, pošto ne znaju činjenice. Takve izjave služe za novinske naslove, a tako se i koriste, samo za to. Ali, ovo je moja karijera, suočila sam se sa tim, priznala grešku, odslužila suspenziju i sada sam se vratila, navela je 30-godišnja Ruskinja.

Ona je priznala da je napravila „veliku grešku“ što je uzela meldonijum, koji je koristila od 2006. godine iz zdravstvenih razloga. Svetska antidoping agencija uvrstila je meldonijum 1. januara 2016. godine na listu zabranjenih.

Šarapova je ponovila da nije bilo dokaza da je meldonijum uticao na njene nastupe i da zbog toga nije trebalo da bude suspendovana.

Ona je danas predstavila autobiografiju: „Nezaustavljiva, moj dosadašnji život“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter