0
ATP

FOTO: STARSPORT

US OPEN: Del Potro zaustavio Rodžera Federera

Objavljeno: 07.09.17 u 09:23

Argentinski teniser Huan Martin del Potro plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je rano jutros pobedio Švajcarca Rodžera Federera 7:5, 3:6, 7:6(8), 6:4.

Del Potro je okončao Federerovu seriju od 18 uzastopnih pobeda na grend slem turnirima posle dva sata i 54 minuta borbe na stadionu „Artur Eš“.

On je tako sprečio i prvi duel Švajcarca i Rafaela Nadala na Ju Es Openu, pa će poslednji grend slem turnir u sezoni i dalje ostati jedini na kojem se veliki rivali nisu sastali.

Umesto toga, šampion Ju Es Opena iz 2009. godine će na megdan španskom teniseru, dvostrukom osvajaču turnira u Njujorku. Nadal je u četvrfinalu lako pobedio Rusa Andreja Rubljova u tri seta.

Kada je reč o samom meču, u prvom setu nije bilo brejkova sve do 11. gema kada je Del Potro iskoristio prvu brejk loptu i potom poveo sa 1:0.

Drugi deo igre pripao je Federeru koji je napravio brejk za 3:1 i bez većih problema održao tu prednost do kraja.

Veća borba vodila se u trećem setu. Del Potro je poveo sa 3:0, Federer je potom uspeo da izjednači na 4:4 i odvede set u taj-brejk. Švajcarac je imao prednost na početku taj-brejka, ali je Del Potro kaznio Federerove propuste i dobio taj deo igre sa 10:8.

U četvrtom setu se vodila izjednačena borba sve do petog seta kada je Del Potro napravio odlučujući brejk i sjajnim servisima do kraja meča nije dozvolio Federeru šansu da se vrati u igru.

Del Potro je ovom pobedom upisao šesti trijumf protiv Federera u 22 medjusobna susreta.

– Sve sam dobro uradio. Mislim da sam odigrali sjajan meč i da sam na kraju zaslužio da pobedim – rekao je Del Potro posle meča.

I Federer se složio da je Del Potro zaslužio pobedu i istakao da uopšte nije razmišljao o eventualnom polufinalu protiv Nadala.

– Ja nisam razmišljao o polufinalu, vi ste. Previše sam se mučio i borio tokom turnira da bih razmišljao tako daleko. Bolji igrač je pobedio – rekao je Federer.

U drugom polufinalu Otvorenog prvenstva SAD sastaće se Južnoafrikanac Kevin Anderson i Španac Pablo Karenjo Busta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter