0
ATP

FOTO: novakdjokovic.com/

NOVAK ĐOKOVIĆ: Pokušao sam sve što sam mogao

Objavljeno: 12.07.17 u 21:11

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da mu je žao što je zbog povrede desnog lakta morao da preda Tomašu Berdihu današnji četvrtfinalni meč na Vimbldonu i nagovestio da bi mogao da završi sezonu kako bi se potpuno oporavio.
Đoković je predao Berdihu meč pri rezultatu 6:7, 0:2, posle sat vremena.

– Radi se o laktu koji me muči već godinu i po dana. Žao mi je što sam na ovakav način morao da završim Vimbldon, grend slem turnir. Ako se neko loše zbog toga oseća, to sam ja, ali pokušao sam, rekao je Đoković, preneli su britanski mediji.

Srpski teniser je tokom jučerašnjeg meča sa Adrijanom Manarinom u dva navrata tražio pomoć fizioterapeuta.

– Pokušao sam sve šta sam mogao da budem u stanju da igram današnji meč. Mogao sam 30 minuta da igram uz podnošljiv bol. Masaže i lekovi nisu pomogli. Probleme sam najviše osećao prilikom servisa i forhenda. Posle toga nije imalo smisla nastaviti, naveo je srpski teniser.

On je nagovestio da bi mogao da završi sezonu kako bi se potpuno oporavio.

– Razgovaraću sa specijalistima kao što sam i prethodnih godinu dana, da probamo da ustanovimo kako najbolje da rešimo problem, da pronadjemo dugoročno rešenje. Kratkorajno rešenje je da se više odmaram. Videćemo. Nisam specijalista, nisam ortoped. Sigurno ću razgovarati sa nekim, rekao je Đoković.

U polufinalu Vimbldona igraće Švajcarac Rodžer Federer protiv Čeha Tomaša Berdiha, kao i Marin Čilić iz Hrvatske protiv Amerikanca Sema Kverija.

Federer će pokušati da osvoji osmu titulu na Vimbldonu, a u ovo vreme prošle godine morao je da završi sezonu zbog povreda kolena i leđa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter