0
Tenis

MOŽDA IMA SPASA I ZA NOLETA: Federer otkrio zanimljiv detalj o svojoj ishrani

Objavljeno: 27.06.17 u 16:21

Rekoder po broju grend slem titula i legenda ‘belog sporta’ Rodžer Federer otkrio je zanimljive detalje o svojojoj ishrani, odnosno da je bio vegetarijanac do svoje 16. godine.

– Na juniorskim turnirima nemaš uvek na raspolaganju najbolje parče mesa na tanjiru, pa sam odustao od njega do 16. godine, izjavio je Federer.

Meso je počeo da jede tek nakon sugestije zemljaka Marka Roseta kada je postao član Dejvis kup tima Švajcarske 1998. godine.

– Igrali smo protiv Češke, a ja sam bio vodonoša ekipi. Išli smo na ručak u ‘Stejkhaus’, ja sam naručio rižu i salatu. Roset je mislio da se šalim: ‘Ne možeš ovde jesti zelene stvari’. Naručio mi je 10 malih parčadi različitih vrsta mesa. Polovina koju sam probao je bila vrlo ukusna. Od tada jedem meso, objasnio je legendarni Švajcarac.

Federer je peti na ATP listi, nedavno je osvojio Hale, četvrti turnir u sezoni, a na Vimbldonu koji počinje 3. juna teži ka rekordnoj osmoj tituli u karijeri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter