0
ATP

ROLAN GAROS: Ko će trijumfovati i postati Novakov naslednik

Objavljeno: 11.06.17 u 11:00

Rafael Nadal i Sten Vavrinka danas će u finalu Frenč opena odmeriti snage, a meč je na programu u 15 časova.

Nadal je do finala stigao pobedivši Tima Dominiika, a Vavrinka pobedom nad Marijem.

Sten Vavrinka je pre dve godine zaustavio Novaka Đokovića u nameri da kompletira kolekciju grend slem pehara. I u današnjem velikom finalu protiv Nadala će imati isti zadatak, a zaustaviti ‘kralja šljake’ nije nimalo lak posao.

Španac bi desetom reckom na pariskoj zemlji postao prvi igrač u istoriji sa dvocifrenim brojem pehara na jednom od četiri najveća turnira. To je uspela jedino Margaret Kort na Australijan openu, slavila je 11 puta.

– Da li bi to bio moj najveći uspeh? Devet ili deset, mala je razlika, rekao je Rafa svestan da je svakako moćan na ovim terenima otkako je prvi put prošao kroz kapiju sa 19 godina.

Nadal od 2005. ima skor od 78 pobeda i dva poraza, jedan od Robina Soderlinga u četvrtoj rundi 2009. i drugi od Novaka Đokovića u četvrtfinalu 2015. Prošle sezone je predao meč trećeg kola bez borbe zbog povrede.

– Kada igraš protiv Rafe na Rolan Garosu, nikad nisi favorit. Ako izgubiš, to je normalno. Ali, niko ne želi da doživi poraz u finalu grend slema, zar ne, izjavio je Sten

Vavrinka je tri puta nastupio u grend slem finalima i nikad ih nije napuštao bez pehara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter