0
Tenis

ROLAN GAROS: Simona Halep savladala Pliškovu i postala druga finalistkinja

Objavljeno: 08.06.17 u 22:07

Rumunska teniserka Simona Halep plasirala se u finale Otvorenog prvenstva Francuske pošto je danas u polufinalu pobedila Čehinju Karolinu Pliškovu sa 6:4, 3:6, 6:3.
Halep se plasirala u svoje drugo finale na Rolan Garosu. Ona je 2014. godine u finalu izgubila od Marije Šarapove, a ovog puta će se za trofej boriti protiv Letonke Jelene Ostapenko.

Rumunka se protiv Ostapenko neće boriti samo za svoj prvi grend slem trofej, već i za prvo mesto na VTA listi. Ako pobedi u finalu preuzeće prvu poziciju od Nemice Angelike Kerber.

Pliškova je vrlo loše počela svoje prvo polufinale Rolan Garosa, pošto je u prvom setu napravila čak 24 neiznudjenje greške. Ona je bila sve bolja kako je set odmicao, uspela je da spasi tri set lopte u devetom gemu, ali ne i da preokrene rezultat.

Čehinja je u drugom setu oduzela servis protivnici u šestom gemu i taj brejk joj je bio dovoljan za izjednačenje u setovima.

Halep je u trećem setu povela sa 3:1, Pliškova je uspela da vrati brejk i smanji na 4:3, ali je već u narednom ponovo popustila i izgubila svoj servis. Rumunka je prednost brejka sačuvala do kraja i iskorisrivši prvu od dve meč lopte plasirala se u veliko finale.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter