0
ATP

ROLAN GAROS: Mari u osmini finala, pobede Voznijacki, Halep i Verdaska

Objavljeno: 03.06.17 u 17:12

Prvi teniser sveta Britanac Endi Mari plasirao se danas u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske, Rolan Garosa u Parizu, pošto je pobedio Argentinca Huana Martina Del Potra posle tri seta, 7:6, 7:5, 6:0.

Mari je pobedio za nepuna tri sata. Obojica su u prvom setu napravili po jedan brejk, pa je set odlučen u taj-brejku, koji je Škot dobio sa 10:8.

Mari je u drugom setu vodio sa 4:2 i 5:3, Del Potro je uspeo da izjednači na 5:5, ali je Britanac ipak vezao dva gema i poveo sa 2:0.

Prvi nosilac je bez problema, za pola sata osvojio treći set bez izgubljenog gema i plasirao se u osminu finala, osmi put u 10 učešća na Rolan Garosu.

On će igrati protiv pobednika duela Amerikanca Džona Iznera i Karena Kačanova iz Rusije. Del Potro je ove godine igrao na Rolan Garosu prvi put od 2012, posle brojnih operacija levog zgloba.

Treći nosilac Rumunka Simona Halep plasirala se u osminu finala pošto je pobedila Ruskinju Dariju Kasatkinu sa 6:0, 7:5.

Halep, koja je na sva četiri grend slem turnira igrala u četvrtfinalu, igraće u osmini finala protiv Španjolke Karle Suares Navaro.

Danska teniserka Karolina Voznijacki plasirala se u osminu finala pošto je pobedila Amerikanku Ketrin Belis posle tri seta, 6:2, 2:6, 6:3. Taj meč je sinoć prekinut zbog mraka pri rezultatu 6:2, 2:5. Voznijacki će u osmini finala igrati protiv Ruskinje Svetlane Kuznjecove.

Španski teniser Fernando Verdasko plasirao se u osminu finala pošto je sa 6:2, 6:1, 6:3 pobedio Urugvajca Pabla Kuevasa. On će igrati protiv pobednika duela Keija Nišikorija iz Japana i Hjon Čuna iz Južne Koreje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter