0
Tenis

AGASI PRVI PUT O NOVAKU: Osećam inspiraciju da mu pomognem (VIDEO)

Objavljeno: 02.06.17 u 17:44

Novi Đokovićev trener, Andre Agasi, po prvi put je govorio o saradnji sa našim teniskim asom u intervjuu na Rolan Garosu.

Tokom Fejsbuk intervjua sa nekadašnjom teniserkom a sada voditeljkom Eurosporta Barbarom Šet, koji je išao uživo, Agasi je pričao o Novaku, uticaju koji je ostvario na njegovu igru, odluci da postane njegov trener i savetima koje mu deli pred meč.

Slavni Amerikanac je impresioniran Novakom, a kako kaže šokiran je koliko brzo uči i usvaja njegove savete.

– Moj posao je da učim Novaka i da ga spremim što više za ovaj kratki period saradnje, da mu dam prave savete, tako da ne mogu ni da ispratim ceo turnir, niti da ozbiljnije analiziram njihove mečeva. Učim Novaka na terenu, ali i van terena, nemam vremena da gledam ostale. Iznenadila me malo pobeda Verdaska protiv Zvereva, Rafa Nadal je takođe očekivano odličan i sve bolje igra – rekao je Agasi.

– Nakon što me je pozvao ja sam rekao da ne mogu to da uradim. Ali, sin mi je rekao moraš da uradiš to. Mnogo igrača me je zvalo tokom godina. Štefi je onda rekla, vidim da uživaš kako pričaš o tenisu i rekla mi je idi da uživaš malo. Zato sam došao malo ranije, odgovorio je Agasi na pitanje o početku saradnje sa Novakom.

– Možete videti mnogo ličnosti, morate da naučite koje informacije su mu potrebne, koje informacije ima. Moram da vam kažem da sam šokiran koliko brzo Novak uči. Cenim ko je on. Treniranje nije samo slanje informacija, morate da učite i da verujete, da imate uzajamno poverenje, a on je osoba koja je poverljiva i svakoga dana postaje bolji – rekao je Agasi.

– Radim ovo jer osećam inspiraciju da pomognem Novaku. Ne prihvatam to kao posao i plaćanje. Radim ovo zato što mislim da je to najbolje. Ne znam koliko je moguće da budem uz njega na turnirima, jer imam mnogo obaveza, ali dobre vesti su da mislim da njemu to nije potrebno, nakon što smo proveli dosta vremena zajedno.

Osvrnuo se i na igru najboljih tenisera. 

– Ono što je Federer uradio ove sezone je neverovatno. Kada gledam Novaka, on ima 30 godina, ali izgleda kao da ima 25, njegovo telo je veoma mlado i jako. Mislim da će priča tek biti ispričana. I Rafa je sjajan ove sezone.

Agasi zaključuje da je veoma detaljna osoba, i daje jasne i direktne savete u realizaciji igre.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter