0
ATP

RIM: Đoković dobio rivala u četvrtfinalu

Objavljeno: 18.05.17 u 20:39

U meču između Huana Martina Del Potra i Keia Nišikorija za nešto manje od dva sata saznao se pobednik i Đokovićev rival u četvrtfinalu. Naime, Del Potro je pobedio Nišikorija rezultatom 2:0 (7:6, 6:3).

Nišikori je u prvom setu imao dva brejk zaostatka, ali je oba puta uspeo da se vrati i taj period igre odvede u taj-brejk, koji je pripao Del Potru rezultatom 7:6.

Argentinac je u drugom setu bio znatno sigurniji u serviranju, a stigao je i do brejka kojim je praktično izborio plasman u četvrtfinale.

Del Potro stigao je do četvrtfinala izbacivši Grigora Dimitrova (2:1), a potom i Kajla Edmunda (2:0).

Ovo će biti treći duel Đokovića i Del Potra ove godine, a prethodna dva je dobio srpski teniser (Akapulko i Indijan Vels), a naš teniser vodi i u ukupnom skoru 13-4.

Nole je na putu do četvrtfinala savladao Aljaža Bedenea (2:0) i Roberta Bautistu Aguta (2:0).

Zanimljiva činjenica – Kei Nišikori i Novak Đoković trebalo je da se sastanu u četvrtfinalu Madrida prethodne nedelje, ali je Japanac predao meč bez borbe zbog povrede, a Huan Martin Del Potro ga je sprečio da sedam dana kasnije, u istoj fazi takmičenja, samo na turniru u Rimu, ‘odmeri snagu’ sa našim najboljim teniserom.

Meč između Đokovića i Del Potra je prvi na programu u petak.

Pripremila: Katarina Stevanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter