0
ATP

ATP MONTE KARLO: Đoković eliminisan, Gofan bolji u trećem setu! (VIDEO)

Objavljeno: 21.04.17 u 19:11

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izgubio je u četvrtfinalu turnira u Monte Karlu.

U prethodna dva dana Đoković je provodio po dva i po sata na terenu, a i danas je takođe ostavio mnogo znoja na terenu, što mu nikako neće ići u prilog za nastavak sezone.

Malo ko je očekivao da će belgijski teniser lako, brzo i ubedljivo krenuti furiozno protiv prvog favorita za titulu i povesti sa 1:0 uz dva ‘brejka’ i 6:2 u prvom setu.

Početkom drugog seta Đoković je doživeo vrlo,vrlo nezgodan pad, ali koji mu je više pomogao nego odmorao. Jer, nakon što se otresao od šljake i malo razmrdao, vrlo brzo je osvojio drugi set sa 6:4, a onda i otvorio treći sa ‘brejkom’.

(Izvor: youtube / ATPWorldTour)

Srpski teniser je tu prednost čuvao u narednih nekoliko gemova i uspeo da je sačuva u šestom gemu kada je Gofan propustio čak pet ‘brejk’ lopti’, ali nije u osmom.

Tada je Belgijanac ipak uspeo da iskoristi slabosti Đokovića i izjednači na 4:4, a zatim u sledećem i odservira odlično za 5:4, čime je pritisak prebacio na Srbina. Ipak, naš teniser je dobrim servama osvojio 10. gem trećeg seta i najavio neizvesnu završnicu duela.

Gofan je ponovo sigurno servirao i osigurao barem taj brejk u odlučujućem setu. Đoković je u narednom dopustio dve brejk lopte Belgijancu, prvu je odbranio, a potom i drugu za đus. Srbin je još u nekoliko navrata odbranio brejk i meč lopte Gofana, ali sve do momenta kada je belgijski teniser sjajno odigrao pri servisu Novaka Đokovića i plasirao se u polufinale.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter