0
ATP

ATP MONTE KARLO: Posle tri seta i Rafa Nadal među najboljih šesnaest

Objavljeno: 19.04.17 u 19:03

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se danas u osminu finala mastersa u Monte Karlu, pošto je pobedio 45. igrača sveta Britanca Kajla Edmunda posle tri seta, 6:0, 5:7, 6:3.

Nadal koji je sedmi teniser sveta, pobedio je za dva sata i 19 minuta. Prvi set osvojio je bez izgubljenog gema, dok je u drugom setu tri puta izgubio svoj servis i napravio dva brejka.

On je treći set osvojio tako što je četiri puta oduzeo servis Edmundu, koji je napravio jedan brejk i to kada je izjednačio na 3:3.

To je bio 400. meč Nadala na šljaci, na kojoj ima najbolji procenat pobeda u Open eri 366 pobeda i 34 poraza.

Nadal će u osmini finala igrati protiv 14. nosioca Aleksandra Zvereva iz Nemačke koji je za sat vremena pobedio Španca Felisijana Lopeza, 6:0, 6:4. To će biti njihov treći meč, a Rafa Nadal je do sada ostvario obe pobede.

Španac ove sezone ima skor od 20 pobeda i pet poraza, od kojih su dva od Rodžera Federera, u finalima Australijan opena i mastersa u Majamiju. Osim na tim turnirima Nadal je ove godine igrao i u finalu Akapulka, gde je izgubio od Sema Kverija.

Rafael Nadal je osvojio devet titula u Monte Karlu, od kojih osam uzastopnih, od 2005. do 2012. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter