0
Dejvis kup

FOTO: STARSPORT

DEJVIS KUP: Zimonjić i Troicki srušili Ruse, Srbija je u četvrtfinalu! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 04.02.17 u 19:23

Dejvis kup reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svetske grupe pošto je posle drugog dana duela sa Rusijom povela sa 3:0.

Uoči početka današnjeg dubla dugogodišnji selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović dobio je plaketu Teniskog saveza Srbije zbog koje je izrazio zahvalnost kako Savezu, tako i teniserima sa kojima je proveo ‘prelepe godine’.

PLAKETA ZA BOGDANA OBRADOVIĆA: Hvala vam na prelepim godinama (VIDEO)

U glavnom događaju dana, dubl meču između srpskog para Troicki/Zimonjić i ruskog Kuznjecov/ Kravčuk, odlučivala se sudbina duela Svetske lige, posle 2:0 koje su Srbiji juče doneli Viktor Troicki i Novak Đoković.

Srbija je do prvog seta došla posle malog preokreta i od 2:3 do 6:3 uz sigurne servise i Troickog i Zimonjića.

Dobra igra nastavljena je i u drugom setu, iako su tada Kuznjecov i Kravčuk imali odgovor na igru domaćeg para, pa je odluka pala u taj-brejku.

A tamo su Troicki i Zimonjić bili znatno koncentrisaniji i uz podršku publike su došli do velike zalihe od 2:0 u setovima.

(Izvor: youtube / HOT SPORT)

Treći set bio je najizjednačeniji, a koliko su servis igrači bili sigurni govori činjenica da sve do devetog gema nije viđena nijedna ‘brejk’ lopta. Tada su Srbi prvi napravili pritisak i odmah iskoristili šansu za oduzmu servis protivnicima.

U narednom, desetom gemu trećeg seta, Zimonjić je servirao za pobedu i prolaz u četvrtfinale, ali su Rusi furiozno uzvratili ‘ribrejkom’ i kasnije uveli set u novi taj-brejk. Tamo su se ovog puta gosti bolje snašli i sa 7:5 smanjili na 2:1 u setovima, iako su već gledali eliminaciji u oči.

Četvrti set obe ekipe su otvorile sigurno, ali je Rusija prva stigla do brejka u petom gemu. Ipak, već u sledećem gemu naš tim je stigao do izjednačenja, potom i do prednosti, da bi pri rezultatu 5:4 Srbija stigla do meč lopte na servis Rusa, što je Nenad Zimonjić isporistio i fenomenalnim riternom doneo Srbiji treći bod, za pobedu vrednu plasmana u četvrtfinale.

Srbija u četvrtfinalu igra protiv pobednika meča Hrvatska – Španija (trenutni rezultat 1:1). 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter